Logona natuurcosmetica 

 

Sinds 1978 maakt Logona kwalitatieve NatuurCosmetica voor het hele gezin. Ze hebben reeds 35 jaar ervaring op het gebied van natuurcosmetica en research. Hun doel is om hoogwaardige lichaamsverzorgingsproducten te maken die een minimale impact hebben op de aarde en haar natuurlijke bronnen.

 

Logona Natuurcosmetica bevatten geen kunstmatige kleurstoffen of aroma’s. De geur wordt uitsluitend verbeterd met puur natuurlijke etherische oliën.

Het verhaal van Logona is nauw verbonden met de opkomst van de Duitse natuurlijke markt, waarin het bedrijf vandaag de dag een leidende leverancier is op het gebied van natuurlijke producten voor de persoonlijke verzorging.

In de jaren 70 richtte Hans Hansel in Hannover Alraune op, een van de eerste biologische winkels van Duitsland. Het assortiment bestond uit macrobiotiek, granen, kruiden, specerijen en natuurcosmetica uit Engeland en Spanje.
De geïmporteerde natuurcosmetica sloeg echter totaal niet aan in Duitsland. Om de klanten cosmetica aan te kunnen bieden die vrij is van milieubelastende, bedenkelijke of zelfs gevaarlijke chemische ingrediënten, bleef er maar één optie over: het zelf maken. In 1978 werd Lorien Goods Naturkosmetik geboren. De zelfontwikkelde producten veroverden geleidelijk de markt en lieten zien dat er alternatieven zijn voor de conventionele cosmeticaproducten. Alternatieven die de huid goed doen en die door de gecontroleerd biologische ingrediënten vertrouwen winnen. En precies dat hadden de oprichters van Lorien Goods Naturkosmetik zich voorgenomen: hoogwaardige en effectieve cosmetica vervaardigen. In 1985 wordt het bedrijf door de rechter gedwongen een andere naam te kiezen, vanwege het vermeende gevaar het merk met andere cosmeticamerken te verwarren. En zo wordt Lorien Goods Naturkosmetik Logona Naturkosmetik GmbH. En ook onder deze naam groeit het bedrijf snel. Logona is sterk betrokken bij de oprichting van het BDIH (2001) en Natrue (2008) keurmerk. Alle producten dragen ook het BDIH-keurmerk en veel dragen ook het Natrue-keurmerk.

Strenge standaarden voor de kwaliteitscontrole van ingrediënten is altijd zeer belangrijk voor Logona geweest. De Logona producten bevatten de hoogste kwaliteit, natuurlijke grondstoffen, zoals plantaardige oliën en wassen, kruidenextracten en essentiële oliën, afkomstig van biologische landbouw en wildpluk.
Naast deze strenge eisen voor de ingrediënten moeten Logona producten ook conform de ecologische standaarden met betrekking tot het milieu verwerkt en verpakt worden.
Logona bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar, maar is trouw gebleven aan de principes die zij hadden bij het oprichten ervan.

Respect voor mensen, dieren en het milieu staat aan de basis van Logona. Daarom is Logona ook actief betrokken bij het vinden van nieuwe, alternatieve testmethoden waarvoor geen dieren nodig zijn. Logona gelooft er sterk in dat dierproeven tot het verleden behoren en alle producten zijn vanzelfsprekend ook dierproefvrij.